Despre trilogia Jocurile Foamei

Jocurile FoameiJocurile Foamei - SfidareaJocurile Foamei - Revolta

 
Într-un viitor post-apocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor si aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmarită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă, faimos, bogat și… viu. Cine va câștiga cursa nebună pentru supraviețuire?

“Pur și simplu am citit fără să mă pot opri! [...] O lectură înrobitoare”.

Stephen King

“În sfîrșit am citit cartea pe care o așteptam cu sufletul la gură: Sfidarea, de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a împlinit așteptările, și așa foarte mari, dar le-a depășit cu mult! O lectură la fel de pasionantă, chiar mai pasionantă, pentru că acum ești deja foarte atașat de personajele alături de care ai suferit. Iar intriga este incredibilă. Nu veți avea somn odată ce ați deschis cartea. Sfatul meu este sa o începeți dimineața și să anulați orice program ați avea în acea zi!”.

Stephenie Meyer

“Proza cristalină a lui Suzanne Collins are un ritm perfect și construiește o lume fascinantă. Și mai fascinant este că dincolo de a fi thriller SF plin de aventură, seria stralucește prin abordarea temelor moralității, supunerii, salvării, iubirii și mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o așteptau, cartea este extraordinară. Cei care nu își pot stăpâni curiozitatea până la următorul volum trebuie să se pregatească pentru o adevarată tortură”.

Booklist

“Revolta, încheierea perfectă a seriei extraordinare începute cu Jocurile Foamei şi continuate cu Sfidarea, va avea peste ani acelaşi ecou pe care l-au avut Împăratul muştelor de William Golding şi Apocalipsa lui Stephen King”.

School Library Journal

“Aşteptată cu frenezie, încheierea seriei Jocurile Foamei nu dezamăgeşte nicio clipă. Dimpotrivă, le oferă cititorilor şi mai mult decât ar fi putut spera: acţiune, iubire şi suferinţă la cote de neegalat”.

Booklist

“Suzanne Collins, alături de J.K. Rowling şi Stephenie Meyer, este una dintre autoarele ale căror cărţi pentru tineri sunt devorate în primul rând de adulţi”.

Bloomberg