Despre filmul Jocurile Foamei

Seria Jocurile Foamei a devenit rapid un bestseller internaţional, aşa că varianta pentru marele ecran a fost următorul pas. Lionsgate deţine drepturile pentru distribuţia internaţională a ecranizării. Iniţial, Suzanne Collins a scris singură scenariul, apoi acesta a fost rescris de Billy Ray, dar prima ciornă a scenariului a fost înlocuită cu cea scrisă de Collins împreună cu regizorul Gary Ross. Jocurile Foamei este adus de Forum Film România şi va fi în cinematografe din 23 martie. Deşi premiera primului film Jocurile Foamei va avea loc abia luna aceasta, producătorii deja au început să lucreze la partea a doua, Catching Fire, care va apărea anul viitor.

Bugetul de început al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, apoi a crescut la 75 de milioane şi a ajuns, în final, la 100 de milioane de dolari.

Filmul îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss Everdeen, protagonista poveştii, Josh Hutcherson în rolul lui Peeta Mellark, celălalt tribut din Districtul 12, Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) – prietenul cel mai bun al lui Katniss şi partenerul său de vânătoare, Willow Shields (Primrose Everdeen) – sora mai mică a acesteia, Paula Malcomson – mama celor două, Elizabeth Banks (Effie Trinket) – escorta tributurilor din Districtul 12, Woody Harrelson (Haymitch Abernathy) – fost câştigător al Jocurilor, acum un alcoolic, mentorul lui Katniss şi al lui Peeta şi Donald Sutherland în rolul Preşedintelui Snow.

Jocurile Foamei a fost filmat în diferite locaţii din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii: Asheville – scenele din timpul jocului; Charlotte şi Concord – scenele din Capitoliu; Hildebran şi Shelby – Districtul 12, DuPont State Forest, North Fork Reservoir şi Pisgah National Forest.

Despre trilogia Jocurile Foamei

 
Într-un viitor post-apocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor si aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmarită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă, faimos, bogat și… viu. Cine va câștiga cursa nebună pentru supraviețuire?

“Pur și simplu am citit fără să mă pot opri! [...] O lectură înrobitoare”.

Stephen King